Blog 1 -

Mobilhome De Luxe

Published Mar 09, 23
5 min read

Paardenvrachtwagen Mobilhome

Eind november 2011 is de Laika er heen gebracht om daar lekker droog te overwinteren - welk rijbewijs voor mobilhome. Tijdens de “overwintering” van onze Laika hadden we bedacht dat het wel fijn zou zijn om het dwarsbed dat achterin geplaatst is wat te laten zakken. Dat zou wel ten koste gaan van de hoogte van de garage maar een centimeter of 15 lager bed zou wel prettig zijn.De 15 centimeter was het maximaal haalbare omdat dan de fietsen nog in de garage passen zonder die half uit elkaar te moeten slopen - welk rijbewijs voor mobilhome. In maart 2012 was het weer dusdanig mooi dat we de camper uit de stalling hebben gehaald en ik ben begonnen met de demontage van het bed.Samen met Elfriede heb ik de wanden voorzien van gestoffeerde planken en het bed was zoals wij dat graag wilden. Vervolgens nog 2 mooie treden van hardhout gemaakt. Daarna de garage op een dusdanige manier ingericht dat de fietsen snel in en uitgeladen konden worden. In april had ik het geluk dat ik via Marktplaats een bijna nieuwe volautomatische Oyster schotel met receiver kon kopen.

Deze heb ik gedemonteerd, via het ontstane gat in het dak (liep de schuifmast door) kon ik de bekabeling van de Oyster laten lopen. De Oyster heb ik met kit vastgelijmd op het dak van de camper (Motorhome verkopen). welk rijbewijs voor mobilhome. Als laatste nog de kabels aangesloten en de TV eraan gekoppeld (welk rijbewijs voor mobilhome). Antenne laten uitklappen, tv aan, even wachten en ja hoor perfect beeld.

Op 1 april 2012 zijn we op een zondag met mijn ouders een eerste rit gaan maken met de Laika. De beide oude luitjes achterin, eterij en drinken mee en rijden maar. We zijn via hun geboorteplaats Valthermond richting het Groninger land gereden en hebben ergens in de buurt van Vlagtwedde op een landweggetje aan de rand van de weg bij een beekje gestaan en lekker genoten van het weidse uitzicht onder het genot van een heerlijke bak koffie met wat lekkers erbij. welk rijbewijs voor mobilhome.

Mobilhome Corona

We wilden daar een lekkere gebakken vis eten zoals we dat samen met mijn ouders van vroeger nog in herinnering hadden. Helaas bleek de visverkoop niet open te zijn. We kwamen in een restaurantje terecht waar we een heerlijke maaltijd met vis hebben gehad. Na het lekkere eten zijn we via veel kleine plaatsjes in het Groninger land terug gereden naar Drenthe. welk rijbewijs voor mobilhome. camper verkopen.

Helaas is dit reisje voor mijn vader zijn één na laatste reis geweest. In juni is hij plotseling overleden. De Laika voldeed goed aan onze wensen maar had mede doordat we er het eerste jaar veel me weg zijn geweest al snel rond de 100. welk rijbewijs voor mobilhome. 000 km op de teller staan.

Reden om naar iets jongers te kijken….. Op de website van Ron Hazenberg te Oude Pekela ( www. ronhazenberg.nl ) had ik een mooie jonge Hymer camper gezien en al een richtprijs van Ron ontvangen voor de Laika. In april 2013 brachten we daarom een bezoek aan de firma Ron Hazenberg te Oude Pekela.

Toch maar liefst 12. 500 km mee gereden - welk rijbewijs voor mobilhome. Wel in de anderhalf jaar wat problemen gehad met de koppeling, drukgroep en brandstofpomp maar alles werd door Ron Hazenberg onder garantie opgelost. De reparaties duurden helaas wel erg lang iedere keer… Onze wens was om ooit eens een integraal camper te hebben, aparte bedden en automatische versnellingsbak.Men zegt wel eens: oude liefde roest niet. Wij kunnen dat beamen want amper op de beurs aangekomen werd onze aandacht getrokken door een… jawel nieuw model Laika. De Laika Ecovip 609. Het allernieuwste integraal model van Laika. We konden het niet laten om in gesprek te gaan met Hindrik Menzinga van Ron Hazenberg campers….

Camping+italia90+mobilhome+suite

(Helaas kwam daarin na aflevering van de Laika Ecovip een kentering.) En zo kwam het dat we op 7 september 2014 de handtekening hebben gezet voor de inruil van de Dethleffs op een Laika Ecovip 609 met diverse opties. De levering stond gepland op eind april 2015. welk rijbewijs voor mobilhome. Als we geen rare en nare dingen meemaken dan is dit voorlopig ook onze laatste camper die we gekocht hebben.

Deze fabriek had al eerder in gebruik moeten zijn maar naar verluidt zijn er historische vondsten gedaan op het bouwterrein waardoor de bouw enorm werd vertraagd. Zoals gezegd vertrekt er, zolang er bestellingen zijn en deze gereed voor vervoer staan, iedere week op dinsdag een campertransporter naar Italië. Op deze camperransporter kunnen 2 campers worden vervoerd.

Tja, en nu is de camper dus in Nederland. Echter is er dan nog een lange weg en veel tijd nodig om deze afgeleverd en gebruiksklaar te krijgen - welk rijbewijs voor mobilhome. Nadat de camper in Oude Pekela is aangekomen wordt met de koper contact opgenomen om de bestelling nogmaals door te nemen en af te spreken waar bijvoorbeeld de bediening van de schotel gemonteerd moet worden.

De papieren die bij de camper horen worden niet meegegeven aan de chauffeur van de campertransporter. Ik neem aan dat dit uit veiligheidsoverwegingen is, want stel dat de chauffeur wordt overvallen onderweg en er worden 2 campers compleet met papieren gestolen dan zit je als bedrijf met een schadepost van minimaal 2 ton… De papieren worden een paar dagen nadat de camper vertrokken is uit Italië met DHL naar Nederland gestuurd - welk rijbewijs voor mobilhome.

Navigation

Home

Latest Posts

Camping Cudrefin Mobilhome à Vendre

Published Mar 15, 23
10 min read

Mobilhome De Luxe

Published Mar 09, 23
5 min read

Btw Auto Export

Published Mar 01, 23
10 min read